În continua evoluție a soluțiilor mobilității urbane, ELBONS prezintă un nou triciclu electric ce va aduce o alternativă simplă și practică pentru transportul de marfă. Este vorba despre triciclu electric de marfă cu benă și cabină ELBONS JL150, un vehicul care prin dimensiunile sale si prin caracteristicile tehnice prezentate mai jos, va juca un rol important în transportul de mărfuri aducând numeroase avantaje atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru operatorii logistici.

Performanță Energică

Una dintre cele mai semnificative caracteristici ale triciclului electric de marfă ELBONS JL150 este sistemul său de alimentare. Cu acumulatorii de 72V și 45Ah care se încarcă la priză domestică de 220V/10-16A, acest vehicul oferă o sursă puternică de energie pentru motorul său electric. De altfel, motorul produce o putere de 2.1 kW, astfel încât triciclul se poate mișca rapid și ușor, chiar și în condiții de trafic dens. Această putere oferă suficientă energie pentru a transporta încărcături semnificative pe distanțe considerabile, fără a compromite performanța sau viteza.

Autonomie și Eficiență

Una dintre cele mai mari provocări pentru vehiculele electrice este autonomia. Cu toate acestea, triciclul electric ELBONS JL150 nu face niciun compromis în acest sens. Cu o autonomie estimată între 50 și 70 km, acest vehicul poate să își îndeplinească sarcinile de transport pe distanțe semnificative fără a necesita încărcări frecvente. Aceasta este o veste bună pentru operatorii logistici, care pot planifica rute mai lungi fără a se îngrijora de epuizarea energiei.


Cu un timp de încărcare de 6-8 ore, triciclul ELBONS JL150 se poate încărca rapid pentru a fi din nou pregătit pentru drum. Acest lucru este esențial în mediile în care este exploatat, unde timpii de manipulare trebuie să fie optimizați. Încărcarea confortabilă acasă îl face extrem de convenabil pentru operatorii de acestui vehicul.

Capacitate de Încărcare Impresionantă

Un alt aspect semnificativ al triciclului electric ELBONS JL150 este capacitatea sa de încărcare. Cu o greutate admisă de până la 300 kg, acest vehicul poate transporta o varietate de încărcături, de la pachete și colete până la încărcături agricole, echipamente de service, sau poate fi utilizată chiar ca un vehicul de intervenție. Această versatilitate îl face potrivit pentru o gamă largă de industrii, putând fiind utilizat chiar și în diferite parcuri industriale până la transportul de materiale în cadrul diverselor afaceri.

Viteza maximă de deplasare este de 35 km/h (în trei trepte), iar în componența tracțiunii apare un reductor, ceea ce permite vehiculului atunci când este încărcat și solicitat pe un drum accidentat, să facă față cu succes tuturor provocărilor. 

Acest triciclu este livrat cu COC și CIV pentru înregistrarea la Primărie, clasa din care face parte fiind L2e-U.

Triciclul are în componența sa o prelată din material rezistent la vânt și ploaie, pe care clientul o poate monta ulterior achiziției, aceasta fiind inclusă în dotările vehiculului.

În concluzie, triciclul electric de marfă cu benă și cabină ELBONS JL150 este o alegere promițătoare pentru viitorul transportului de mărfuri urban și extraurban. Cu caracteristici tehnice avansate, autonomie generoasă și capacitate de încărcare impresionantă, acest vehicul electric aduce o alternativă eco-friendly și eficientă pentru transportul de marfă în mediul urban/rural, precum și în domeniile agricole sau industrii. Pe măsură ce societatea continuă să se îndrepte spre o mobilitate mai sustenabilă, triciclul electric ELBONS JL150 rămâne un exemplu strălucit al inovației din acest domeniu în continuă dezvoltare.